Седмичен хороскоп: Луна в Скорпион носи драма в средата на седмицата

| от Селена Астро |


Седмичен астрологичен обзор (от 08.01. до 14.01.)

Понеделник и вторник Луната ще преминава през знака Везни, което й разположение ще направи първите два дни от седмицата добри за изглаждане на конфликти, сключване на сделки и споразумения, активно общуване с другите, обръщане на внимание на любим човек, решаване на правни въпроси и отделяне на време за почивка и приятни неща.

Най-добре ще се чувстват през периода въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще получат сериозна похвала или възнаграждение за наскоро положени усилия и благодарение на това ще се почувстват наистина удовлетворени от себе си и постиженията си.

Сряда и четвъртък Луната ще се намира в знака Скорпион, най-подозрителния и задълбочен знак от зодиака. През този период ще сме склонни да изкривяваме и драматизираме нормални житейски ситуации, ще сме чувствителни и докачливи.
Тези два дни няма да са подходящи за медицински интервенции или стартиране на важни проекти, но за сметка на това ще са добри за работа с чужди пари, наследства или друг вид семейни въпроси.

Периодът е добър за размисъл и плануване. Препоръчва ни се да се занимаваме повече със себе си, отколкото с останалите. Не е лошо също така да се постараем да намерим позитивен отдушник на своите емоции, като творчески занимания, разчистване или разместване в жилището или активни спортни активности.

Най-напрегнати от това разположение ще бъдат неподвижните знаци Скорпион, Водолей, Лъв и Телец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях има риск нещата и в личен и в професионален план по един или друг начин да се объркват, което е възможно доста да ги изнерви и да ги кара да действат или говорят прибързано и това от своя страна ще затрудни общуването им с околните и може да ги вкара в излишни конфликти.

Петък, събота и неделя Луната ще преминава през знака Стрелец, което й разположение ще направи тези три дни подходящи за пътувания в чужбина, общуване с чужденци, разширение на съзнанието, учене на нови неща, занимания с религия, право и философия, както и за общуване с нестандартни и интересни хора с различен мироглед от нашия.

Най-добре ще се отрази този период на огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Голяма част от тях ще успеят да изкарат дните в компанията на близки до тях хора, с които могат да разговарят свободно на всякакви теми и да разпускат.

През цялата седмица движението на Слънцето (таланти, изява) и Венера (хармония, партньорства), ще съвпада с това на Плутон, небесното тяло, което отговаря за трансформациите и дълбочината.

През периода ще търсим дълбочина и разбиране от заобикалящите. Ще придаваме на нещата, които ни се случват скрит замисъл, ще сме по-затворени и мълчаливи от обикновено и ще действаме след подробно предварително планиране и договаряне с правилните хора.

Възможно е представителите на земните знаци Козирог, Телец и Дева, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци да премахнат неща от живота си, заради които не се чувстват добре, да преустановят вредни за тях връзки и да започнат нови, по-плодотворни такива.