Точно така. Заглавието съвсем не е шега. Освен за иконичната копривена супа, копривата става и за други еднакво вкусни неща. Като например добавка към бирата. Ето и една такава рецепта – за панирана хрупкава коприва.
Нужни продукти:
около 45 листенца от коприва
3с.л. брашно
вода
сол и черен пипер
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте добре копривата и я подсушете
Това е най-лесната панировка, на която ще попаднете. Идеята е копривата да стане много хрупкава, а не хлебна.
Разбъркайте брашното с вода до получаване на смес като течна боза.
Добавете сол и пипер.
Загрейте олио в тиган.
Потопете всяко листенце в панировката и сложете внимателно в загрятото олио.
Ако е много гъста панировката добавете още малко вода към нея и разбъркайте. Трябва да е доста течна.
Пържете по 1-2 минутки до получаване на светлозлатист загар.
Сипете си бира и ги изхрускайте