Рецепта за карамелизирана круша с орехи и канела

| от Констанс Бонасьо |


Това е карамелизирана круша с канела и орехи, която може да се поднесе с течен шоколад или сметана. А може – и с двете.

Необходими продукти за една порция:

1 круша
1 чаена лъжица масло
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжица лешников тахан
1 супена лъжица орехови ядки
3 супени лъжици течен шоколад
2 супени лъжици заквасена сметана
щипка канела
1 супена лъжица нарязани на дребно сушени плодове /папая, помело, манго/

Крушата може да разполовите, може да нарежете на кубчета. Задушавате я в маслото докато омекне. Добавяте меда и изчаквате леко да карамелизира. Махате от котлона и добавяте лешниковия тахан, канелата и орехите.

Поставяте в чинията за сервиране и гарнирате с течния шоколад.

Десертът изглежда красиво и с две лъжици заквасена сметана, поръсени с нарязаните разноцветни захаросани плодове.

Той може да се направи и само с мед и орехи, но е приятно да разгърнем въображението си.

Истинско вдъхновение за ценители!