Самобръсначката, моята приятелка

| от MamaMia, по Bright Side |


Лазерна епилация, фотоепилация, кола маска – съществуват множество начини да се борим с нежеланото окосмяване. Все пак обаче дерматолозите не препоръчват лазерна епилация при млади момичета, пък и бръсначката си остава най-бързият, евтин и безболезнен начин да добием гладка кожа за минути. Да има и минуси – космите растат по-бързо и стават по-твърди, но понякога просто се налага. Има някои хитринки, които ще ви спестят време и ще ви предпазят от нежелани проблеми с раздразнената кожа:

1. Ексфолирайте преди бръснене

Първото и най-важно нещо, преди да започнете да се бръснете, е да се уверите, че кожата ви е напълно ексфолирана. Ако имате суха кожа, пъпчици, неравности или ранички, това пречи на бръснача да мине гладко по повърхността.

2. Използвайте остър бръснач

Бръсненето с равен и остър бръснач може да помогне на кожата ви да издържи още няколко дни, преди да усетите нужда да се бръснете отново.

3. Поддържайте кожата си хидратирана

Предварителната грижа за кожата също може да ви даде допълнителни бонуси. Когато редовно нанасяте комбинация от лосион и олио върху краката си, получавате дълбока хидратация и същевременно създавате повърхност, която по-добре понася действието на бръснача.

4. Използвайте самобръсначка с няколко ножчета

Използването на няколко бръснача е същото, както когато минавате с един бръснач няколко пъти върху мястото, но това е много по-ефективно.

5. Бръснете срещу косъма

Знаем, че обратната стъпка – бръснене по посоката на космите – влияе много по-добре на чувствителната кожа, но когато бръснете внимателно срещу косъма, ще постигнете много по-добри и дълготрайни резултати. Само бъдете внимателни.


Повече информация Виж всички