Георги Петков и прическите на абитуриентките

| от |


Жоро Петков е един от най-известните коафьори в България. През неговите ръце ежедневно минават звездните визии на Мария Илиева, Виктория Терзийска (б.а. от скоро Величкова), Сантра, Вили Сечкова, Нели Рангелова, Ася Христова и много други. Жоро е и автор на книгите „Косата днес“. Обърнахме се към него за професионален съвет, тъй като наближава месецът, който е запазен за абитуриентите.

Винаги ли трябва абитуриентите да си записват час за пробна прическа?

Да, тази предварителна среща е добре и за мен, и за абитуриентите. По този начин аз разбирам те какво искат, а те виждат дали избраната прическа им отива на самите тях и на избрания тоалет.

Какви са тенденциите тази година?

Едри вълни, опашки или небрежни кокчета. Разбира се, тези прически трябва да бъдат съобразени с тоалета и със самата абитуриентка.

Твоят личен фаворит сред прическите за абитуриентки?

Не мога да дам една определена прическа, защото много зависи от самото момиче – тоалет, визия, дължина на косата… Ако трябва да се абстрахирам от съпътстващите параметри, бих препоръчал дълга опашка с микс от плитки или едри вълни.

Георги Петков

георги петков

С какво трябва да се съобразят момичетата, преди да изберат финално прическата?

С няколко неща – избраната прическа да отива на тоалета, това което са избрали на снимка да е в техния цвят и дължина и съответно да няма разлика в това, което харесват и това което получават.

По какъв начин трябва да изглежда едно 18 годишно момиче на завършването си?

Това е много сложен въпрос, тъй като напоследък младите следват много различни модни икони от преди няколко години. Момичетата в момента изглеждат много по-големи, отколкото са всъщност.

Колко време преди бала трябва да дойдат при теб, ако искат да променят цвета на косата си?

Поне месец преди бала, защото ако не им хареса, да имам достатъчно време да върна първоначалния вариант на цвета.

Колко време преди бала, трябва да започнат с подготовката му?

Поне 3 до 6 месеца преди датата.


Повече информация Виж всички