„Свекърва ми настояваше да родя, когато тя е избрала“: 10+1 ужасии с мъжки майки

| от MamaMia |


Каквото и да чуем за отношенията между свекърва и снаха, все ще е малко. Всичко може да се обобщи ето така: „Еееех, свекърва ми беше такова чудовище към мен, а аз такъв хубав внук да съм ѝ родила – коя ли мръсница ще ми го вземе някой ден?“. Сами можете да си изберете коя от събраните тук женски истории за кошмари със свекърви ви се струва най-абсурдна. Защото ние, признаваме си, не можем:

1. Откъде да започна?! Тя не ме хареса от самото начало. Още на сватбата намери сгоден случай по време на фотосесията да ми прошепне в ухото: „Той винаги ще бъде моето момченце!“. Тя непрекъснато се поставя в позиция на жертва и клюкарства постоянно – знаехме, че ние няма да бъдем изключение от това. Преди няколко седмици ни беше изпратила някакъв подарък и след това беше оставила гласово съобщение да очакваме пратка, но беше забравила да затвори телефона. Имаше още около 15 минути запис как говори неверни неща и клевети за мен на човека, с когото беше – струва ми се, че беше една нейна роднина. Съпругът ми ѝ се разкрещя по темата, тя прехвърли отговорността върху него, защото не ѝ се обаждал често, а на мен каза само „жалко, че си чула“.

2. Когато свекърва ми беше на 70, поиска за подарък 4-дневен круиз, на който съпругът ми да отиде с нея, но не и аз. Той се върна бесен – беше прекарала цели четири дни, убеждавайки го да се разведе с мен! Бяхме женени повече от 20 години и имахме две възрастни дъщери.

3. Имах плацента превия и хиперемезис гравидарум при втората ми бременност. Бях имала проблеми и с първата и минавах за високорискова. Терминът ми беше 12 май, но свекърва ми настоя да изчакам с планирането на раждането и да родя бебето на нейния рожден ден – 26 май, като специален подарък. Имах голяма руптура на 12 април и ми направиха секцио по спешност. Свекърва ми не ми говори с месеци, защото не съм родила, когато тя се е надявала. ь

4. Когато с партньора ми се оженихме, решихме да направим по-малка церемония, приблизително 100 души. Бъдещите ми свекър и свекърва бяха разстроени, защото имат сравнително голямо семейство. Те имаха списък с над 250 души, които искаха да поканят. Беше трудно да кажем  „не“, а майка му постоянно изскачаше с безумни предложения как да съберем абсолютно всички  – като например това гостите да вечерят на смени.

5. Съпругът ми почина от рак, докато децата ни бяха малки (на 7 и 10 години). Свекърва ми изпрати снаха ми (сестра му) до дома ми, за да си върне всичко, което някога ни е давала, включително сватбени подаръци.

6. В момента съм бременна с второто ни момче. Свекърва ми продължава да нарича бебето своята внучка или изобщо не признава съществуването му, защото си фантазира, че ще е момиченце, кръстено на нея.

7. Моят годеник (тогава все още гадже) и аз бяхме развълнувани да прекараме първата си годишнина заедно. Бяхме планирали да сготвим вечеря, да пием вино и да гледаме филми. За пояснение, живеехме в апартамента на брат му и семейството му имаше ключове и се появяваше, когато пожелае. Прибрах се от работа и видях декорация, окачена на прозореца ни. Помислих, че е сладко и романтично. Не, майка му седеше на дивана до подаръците, които ми беше купил и смяташе да остане през нощта при нас. Не след дълго бяха сменени ключалките.

8. Бях с човек, който е единствено дете. Майка му постоянно ме обвиняваше, че съм откраднала сина ѝ от нея. Тя плачеше пред него, питайки го защо не обича мама толкова много, колкото мен, и обичаше да ме унижава по начини, които му убягваха. След като се разболях от рак, тя отказа да ми помага с гледането на децата. Аз и той вече не сме заедно.

9. Свекърва ми облече бяла рокля за сватбата ни със сина ѝ. Нашата сватбена снимка е на библиотечката, седи там и ми напомня колко егоистична е била винаги и винаги ще бъде.

10. Свекърва ми ме натиска за внуци от момента, в който ме е срещнала. Тя все обяснява как само това би я зарадвало, колко остарява, а пък още не е станала баба и други подобни, въпреки че съпругът ми (нейният син) и аз ѝ казахме, че не планираме да имаме деца. Прерасна в спор, когато ѝ казах, че може да се осинови, ако толкова отчаяно иска да има бебе, но моята матка си е моя работа!

И нещо коледно за финал:

11. Имам толкова много истории с моята свекърва, но една, която се откроява, е когато бяхме на гости за Коледа и съпругът ми излизаше да опакова подаръците. Казах му „Чао, бебче!“ и майка му се завтече към него, прегърна го и каза: „Да! Чао, бебче!“ и след това се обърна към мен с поглед и заяви: „Какво – той най-напред беше моето бебче!“. Никой друг в стаята дори не мигна от тази нелепица.

Вижте още:

Няколко ползи от свекървата


Повече информация Виж всички