Синди Крауфорд за удобството да родиш у дома

| от Mama Mia |


Помните ли времената, когато Синди Крауфорд беше модел номер 1 в света? А кой си спомня, че тя направи немислимо по днешните стандарти геройство като роди у дома си, а не в болница – при това не веднъж, а цели 2 пъти.

Бившият модел напомни за своите раждания, споделяйки в Instagram рядка снимка от преди 20 години. Крауфорд има две деца от съпруга сиРанди Гербер- Пресли (на 20 г.) и Кайа (на 18).

Тя не само сподели интимни снимки от раждането, ами и обяви, че ще помогне със съвети и информация за всички, които са решени на такава стъпка. Според американския сайт She Knows, покрай пандемията от коронавирус много американски майки се притесняват да раждат в болниците, където вероятността от зараза е много голяма. Много родилни отделения в САЩ също така обявиха, че жените, на които им предстои раждане през този и следващия месец, няма да могат да разчитат на компанията на мъжа си или на близък човек. Според Круфорд, това е причина за притеснение за много бременни жени.

„Живеем в дни на предизвикателство за всички нас, но моето сърце бие специално за бъдещите майки и техните партньори“, написа тя под черно-белите кадри в Instagram. „Докато случаите на COVID-19 нарастват и правилата за раждане се променят в болниците всеки ден, много жени изпитват любопитство относно #homebirth (домашно раждане). Ще бъда на живо със@ccmeyer (Карсън Майър) утре в 12 часа, за да говоря за моя опит с раждането вкъщи. Очаквам въпроси.“

През 2011-a, Крауфорд даде интервю за She Knows, в което обясни, че за първи път се е замислила за раждането вкъщи, когато е ходила на йога за бременни и нейна приятелка й е подхвърлила идеята. Тогава тя е била тогава в 24-а седмица. Крауфорд се доверява на своя йога учител и започва да обмисля този вариант. Раждането на първото й дете у дома се оказва трудно и продължава повече от три часа, но в крайна сметка е успешно.

„Когато имаш бебе, много хора те питат „Кой го израждаше?“ и ти обикновено казваш „Д-р Еди-Кой-Си“. Но аз родих сама своето дете. Това ми даде много сили и увереност… Чувствах се, сякаш съм пробягала маратон“.

За нея едно от основните неща за раждането у дома е това, че можеш да избереш кой да е до теб, а това е най-големият проблем сега на майките във връзка с коронавирус пандемията.

„Харесва ми това, че бях в домашна обстановка. Не слушаш някой друг човек, който пищи, или линейките, или хората, които се суетят около теб. Изобираш с кого да бъдеш. След час у нас нямаше никой, бях сама заедно с бебето и съпруга си. Седнах и хапнах поничка със съпруга ми.“

Много холивудски знаменитости избират варианта да родят вкъщи под надзора на дула или избран от тях самите лекар. Сред родилите у дома са певиците Ерика Баду и Аланис Морисет, актрисите Джулиан Мур, Деми Мур, Еванджелайн Лили, Памела Андерсън, Хилъри Дъф, моделите Жизел Бюндхен, Ашли Греъм и много други.


Повече информация Виж всички