Отидох за подаръци на близките… И харесах неща за себе си

| от Марина Стоименова |


Сещате ли се за онзи леко неудобен момент, в който отивате да пазарувате подаръци за Коледа за близките, но единственото, което си харесвате, са неща за вас самите?

Разбира се, бихте предпочели да потънете вдън земя, отколкото да си признаете, че сте излезли с намерението да накупите подаръци за децата и родата, но сте се върнали с нови обувки (на намаление!), кожена чанта (неустоимо!) и палто за 180 лв.

Или че докато търсихте подарък за мъжа си в магазина за техника, си мислехте: „Ех, как имам нужда от bluetooth колонка – да слушам музика в банята под душа сутрин!“ или „Я, какъв смартфон.. Моят на нищо не прилича“… И така и не купувате нищо на любимия. Или в бижутерския магазин: „Ех, тези обици биха се харесали на сестра ми… Но как ги искам само!“. И сестра ви остава без подарък, а вие се сдобивате с нещо ново.

Друг път минавате покрай витрина в мола и ахвате: „Идеалният подарък за майка – кожено, шареничко портмоне… Колко ми харесва само! И не е скъпо… Я да СИ го купя!“. И се озовавате с чисто ново портмоне, вместо с подарък за единствената си, нищо неподозираща майка.

Такива моменти са конфузни, не само защото навлизаме в бюджета за подаръци, преназначен за близките, но и защото в собствените си очи се проявяваме като алчни съпруги, хищни родители и гадни роднини, които не могат да надвият своето его преди най-семейния празник в годината.

И все пак, ако сте от типа „забавям, но не забравям“ и успявате да устоите на егоистичните импулси преди празниците, ето какво можете да си купите по-късно през новата година… А ако все пак решите, че имате моралната сила да зарадвате някого, ето няколкочудесни идеи за подаръци за близките:

Машина INISSIA и капсули от Nespresso

nespresso inissia

Машината с капсули у дома има много предимства, като например: не миете кафеварката, не чакате кафето да стане… и най-вече можете да опитвате различни вкусове при всяко пускане. Откакто Nespresso вече официалностъпи в България в началото на декември с нов магазин, зареждането с над 25 вида капсули от тази може би най-елитна марка, не е проблем. Машината, която харесах, е сред по-евтините и компактни варианти (195 лв) и към нея няма опция за добавяне на мляко. За сметка на това загрява бързо и пристига в компанията на 14 капсули различни вида кафе, за да тествате, докато налучкате своя.

Фитнес гривна Huawei Band 4

huawei-band-4

Тази фитнес-гривна има почти всички функции на Huawei Watch GT, но e в много по-кампактен вариант. Зареждането става чрез USB-порт, вграден в каишката. Има цветен 2.5 D тъчскрийн, а вариантите за каишка са в три цвята: в нежно розовияSakura, в добре познатия и от часовниците оранж Amber Sunrise и в графитено черно. Освен, че показва часа, също измерва стъпките, пулса, продължителността на съня, броя изразходвани калории… Нужно ли е повече за цена от под 80 лв?

Анти-ейдж капсули PREMIUM от LIERAC

анти-ейдж капсули Lierac Premium

Дори да се изкушавате, по-добре не подарявайте тези капсули на приятелка или на роднина. Намеците на тема възраст никога не са подходящи по празниците. Тези капсули обаче обещаватефективна защита на кожата от оксидативния стрес за цял месец. В една опаковка са 30 броя – по една капсула на ден.

Действието им, според обещанията на LIERAC, се изразява в изравнен тен, изгладени бръчки и освежено лице, излъчващо жизненост. Съдържат масла, витамини и минерали:хиалуронова киселина, колаген, витамин Е, селен, масло от арган и пореч. И понеже от LIERAC са известни секспертния си опит ванти-ейдж грижата, неистово ми се прииска да тествам резултата…

Пленер за 2020 от Rich Girl

пленер 2020 Rich Girl

Не обичам да използвам приложенията с календар в смартфона – никак не са ми удобни. Друго си е добрата стара хартия, на която можеш да си запишеш ден по ден какво те очаква, да направиш списъци, да подредиш по часове срещите и ангажиментите. Българските пленери Rich Girl са предназначени за жените, които трябва да балансират между семейството и работата и имат много функционалности за планиране по месеци, седмици и дни, с поставяне на годишни и месечни цели. Цената е 39 лв, а срещу още 10 можете да се сдобиете с персонализирана корица. Има и вариант за комплект: пленер и тефтер. Доста симпатична идея за подарък всъщност…

Бонбони Jeff de Bruges

Jeff de Bruges

Тези шоколадови бонбони не са какви да е: първо, защото са направени от белгийски шоколад. Второ, защото всеки един бонбон е различен. Трето, защото в магазините на марката ще се изгубите – толкова голям е изборът от видове. Четвърто – цената на истинския шоколад не е като на бонбоните в магазинчето за цигари до вас. Това говори и за съответното качество. Затова и всеки що годе осъзнат човек, на който подаритеJeff de Bruges, ще оцени какво означава вашия жест. Аз лично бих си изяла цялата кутия сама, но нали са празници май ще взема да почерпя…

Настолна игра „Битката за Bалканите“

битката за балканите

Това е нова настолна стратегическа игра за българското Средновековие. „Битката за Балканите. Ерата на Калоян“ на сдружение „Българска история“ може и да има националистически уклон (създателите обясняват, че са ангажирани с уроци по родолюбие, от което малко ми настръва косата), но пък да се предават различни идеи чрез игри звучи сравнително безопасно. Твърди се, че при създаването на играта са използвани истински исторически събития. Може да се играе с до 5 души, като всеки владее собствена държава. Има два режима на игра: начинаещи и напреднали. Първият е подходящ и за деца (12+), докато вторият се препоръчва за по-опитни играчи. Ако на Коледа с роднините ни стане скучно – ето вариант за забавление! Предлага се за 59 лв.

Клавиатура LogitechK780 Multi

Logitech K780 Multi

Искам такава клавиатура, защото първое с кръгли клавиши и шансът да сбъркаш при писане е много по-малък; второ -безжична е и трето – много е красива. Има собствена поставка. Може да се включва дори към смартфона или таблета (работи на PC, Mac, Chrome OS, Android and iOS). Писането с нея е тихо и лесно можете да сменяте между различните устройства. Работи и през bluetooth и се предлага в черно и бяло. Онлайн можете да я закупите дори за 159 лв.