След като вече имаме трети пол, за който никак не сме сигурни, че имаше нужда да се появява, сега вече ще се радваме и на четвъртивид шоколад!
Да, ще кажете „нямаме ли достатъчно видове вече?“. То не са черен, черен с люти чушки, с ядки, карамел, бисквити, пълнеж от каквото си искаш, с пукащи бонбони, дори шоколад с морска сол! Но основно се дели на черен, млечен и бял. Сега обаче швейцарски сладкари са създали изцяло нов вид, а именно – рубинен!
Шоколадът влиза в историята на сладкарското изкуство под името Ruby.
Той е с розов отенък, а вкусът му е плодов и лек. Разработен е на базата на рубинени какаови зърна, за които чуваме за първи път, ако трябва да сме честни. Текстурата му е гладка и мека, вкусът – уникален.
Интересното е, че питите за създаване на този четвърти вид шоколад, датират от 1930 година.
Швейцарските специалисти, които най-накрая се справиха със задачата, разкриват само част от основните съставки – освен рубинените какаови зърна, са включени още три вида мляко, бял и черен шоколад.
Е, нямаме търпение да достигне пазара у нас и да го опитаме 🙂