Всички знаем добрата стара максима, че закуската е най-важното ядене от деня.
Понякога обаче е толкова досадно да мислиш какво да и приготвиш за ядене. Хем да е бързо, хем да по-здравословно, ако може и да е вкусно…
Много често закуската ни се изчерпва до кафе на крак и банан в чантата, но с малко въображение и доза старание можем да сътворим чудеса.
Като например препечени филийки, намазани с масло, парче домат и сирене или пък конфитюр.
За да съберете вдъхновение и за да ви покажем колко различни варианти могат да се измислят с една препечена филийка, сме спретнали галерия с произведенията наEiko Mori.
Ейко Мори и е японски дизайнер на храна, така че нивото ѝ на професионализъм и сръчност в кухнята е достатъчно високо, че да не се стремим излишно да го достигнем.
Но все пак тя дава доста интересен и различен поглед върху класическата препечена филийка, като я изрисува в най-неочаквани и сладурски десени.
За декорация използва основно сладка, шоколад и оцветени желета. Разгледайте галерията, вижте творенията ѝ и може да се вдъхновите за следващата си закуска 🙂