10 000 лв. за най-добрите композиции в конкурса на Palms Music и Музикалната академия

| от MamaMia |


Продуцентска къща Palms Music и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ продължават търсенето на оригинални съвременни композиции чрез инициативата „Млад български композитор“. Наградите за първо, второ и трето място са съответно 5 000 лв., 3 000 лв. и 1 000 лв. На участниците ще бъде присъдена и „Награда на публиката“, осигурена от първата българска публична компания в игралния сектор – „Телематик Интерактив България АД“ на стойност 1 000 лв.

В конкурса „Млад български композитор“ могат да участват всички граждани от български произход навършили 16-годишна възраст с афинитет към музиката. Музикантите трябва да създадат композиция в стил джаз, филмова, театрална или класическа музика и да я изпратят на имейл адрес office@palmsmusic.bg до 20 септември 2023 г. Освен творбата, участниците трябва да изпратят попълнен формуляр и две свои снимки. Припомняме, че композицията трябва да има съответстващо на съдържанието заглавие, да е с продължителност между 3 и 5 минути и да се предостави като некомпресиран звуков файл – wav или aiff.

Творбите ще се оценяват от петчленното жури – композиторът Петър Дундаков, проф. д-р Цветан Недялков, основателите на продуцентска къща Palms Music – Мило Борисов и Росий МакКий и певицата Кристина Иванова.

Имената на победителите ще станат ясни по време на церемония на 27 октомври, когато се отбелязват 241 години от рождението на италианския композитор Николо Паганини.

Вижте още:

Едно време каква музика имаше…