Тейлър Суифт дари средства за жертвите на сексуални нападения

| от MamaMia, по БТА |


Поп звездата Тейлър Суифт спази обещанието си да дари средства на организация, подкрепяща жертви на сексуални нападения, след като спечели делото срещу бившия радио диджей.

Певицата, която е на 27 години, направи щедро дарение на американската фондация „Радостно сърце“ („Joyful Heart“), чиято мисия е да образова, подкрепя и да организира кампании по въпросите на сексуалното насилие.

„За нас е чест да получим признание от Тейлър Суифт за работата ни от името и в помощ на оцелелите след домашно насилие, сексуални нападения или насилие срещу деца“, пише в изявлението на организацията.

Изпълнителният директор на фондацията Майли Замбуто каза, че дарението е „много щедро“, но не посочи конкретната сума.

Певицата Тейлър Суифт спечели делото за сексуално посегателство срещу 55-годишния диджей Дейвид Мюлер, който е бръкнал под полата й по време на фотосесия с фенове преди неин концерт в през 2013 г.

Съдът отхвърли като неоснователно твърдението на Мюлер, че Тейлър Суифт е изфабрикувала историята за сексуално посегателство и това е довело до уволнението му от радио в Денвър. Бившият диджей заведе дело през 2015 г., обвинявайки певицата, че заради лъжливите й твърдения, подкрепени от тези на майка й и мениджмънта й, е останал без работа. Мюлер искаше обезщетение от 3 милиона щатски долара.

В отговор на неговия иск Тейлър Суифт заведе дело за сексуално посегателство.

Певицата получи желаното обезщетение от 1 щатски долар, а основната й цел беше делото „да послужи за пример на други жени, които могат да се противопоставят публично на подобни скандални и унизителни действия“