Ариана Гранде е Жена на годината

| от |


Американското музикално списание Billboard удостои певицата и актрисаАриана Грандес наградата „Жена на годината“. Тяще получи наградата на 13-та ежегодна церемония „Жените в музиката“, която ще се проведе в Ню Йорк на 6 декември.

„Стоейки твърдо зад своите убеждения, тя последователно отстоява себе си и своите решения в свят, който често не е гостоприемен за такива непреклонни млади жени. Тя има кураж, прави най-хубавата музика в кариерата си и напълно заслужава да бъде „Жена на годината“, каза вицепрезидентът на Billboard Рос Скарано. Билборд отбелязва, че Гранде използва влиянието си, за да подкрепя идеи, в които вярва.

Певицата се застъпва за ограничаване продажбите на оръжие, равенството между половете, движението срещу насилието над чернокожите. След експлозията на концерта си в Манчестър през 2017 г. певицата спомогна за организирането на благотворителен концерт „One Love Manchester“, който събра над 23 милиона долара, за да помогне на жертвите от терористичната атака и техните семейства.

През 2015 г. наградата на Billboard „Жена на годината“ бе присъдена на Лейди Гага, през 2016 г. на Мадона, а през 2017 г. на Селена Гомес.