Авторът на Mamamia Диана Юсколова с премиера на нова книга

| от Mamamia |


Нова стихосбирка от любим автор на сайта Mamamia.bg ще направи своята първа среща с публиката на 2 октомври.

Книгата на нашия автор Диана Юсколова носи провокиращото заглавие „Нищо не знаеш за хората“ и излиза под знака на издателство „Библиотека България“.

„Нищо не знаеш за хората“ е четвъртата стихосбирка на журналиста, редактор, писател и поет Диана Юсколова, която е автор на множество публицистични текстове, кратки разкази и злободневни есета.

Книгата бележи нов етап в нейния творчески път.

Редактор е Аксиния Михайлова, а за корица е използвана снимка на полската фотографка Алисия Послужна, която с радост се включва в проекта.

Стиховете, които читателят ще намери в книгата, са силни и актуални, могат да разсмеят, а могат и да разплачат, но няма да оставят никого безразличен.

„Няма да намерите готови отговори, а само моментни състояния и наблюдения. Оказва се, че не е задължително да знаеш нещо за хората, за да живееш с тях и да ги приемаш такива, каквито са. Хората са различни, гледат на света различно, но няма грешен начин. Всеки има своето място и право на мнение, а с тази книга аз просто се опитвам да заявя своето“, казва авторката.

„Читателят може да приеме „Нищо не знаеш за хората“ на Диана Юсколова както пожелае – като авторефлексия, като монолог и диалог, като философски сборник от есета, „преоблечени“ като стихотворения, като едно от неизброимите нови издания в съвременната българска литература… Но в никакъв случай не бива да я оставя непрочетена. Защото тази стихосбирка е безспорно литературно предизвикателство за мислещите и чувстващите, за четящите и пишещите. За хората, които си признават, че нищо не знаят за другите и себе си“, казва издателят Ива Спиридонова.

Заповядайте на премирата на 2 октомври, 2024 г. от 19 часа в пространството на Галерия Лампион, ул. Кракра 2 (Дом на културата Средец)

https://www.facebook.com/events/3269530106514917