Шест признака на отдадената и спокойна връзка

| от Mamamia |


За да се определи като здрава една връзка, то тя трябва да е лишена от каквато и да е излишна драма. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, осбено при хора, които са свикнали да изразяват интереса и любовта си чрез знаците на обсебването, ревността и собственическото чувство.

Ако сте от жените, които постоянно се притесняват, че някоя друга би могла да ви отмъкне любимия, ако откачате, че той остава в офиса или с приятели до късно, тогава връзката ви определено е в риск. Същото важи и за мъжете – ако постоянно броите нейните бивши, тревожите се, че тя би могла да намери друг, но се опитвате да го прикриете чрез пренебрежително или доминантно поведение, то отношенията ви не са съвсем здрави.

Защо е така? Според психолозите хората, които ревнуват, обикновено са несигурни, страхуват се или са притеснени, че ще загубят човека до себе си. Те не са напълно уверени, че заслужават щастието на споделената връзка, или пък все още лекуват травми от предишна загуба на доверие, изневяра или лъжи.

Но експертите са категорични: връзката ви е наистина добра, когато можете да кажете за човека до себе си „Вярвам му“ и то без никакво замисляне.

А ето и 6 признака, които показват, че партньорите не се притесняват от поведението на половинката и си имат истинско доверие.

1. Никой от двамата не се тревожи особено, че другият танцува или флиртува с други хора публично

Не ви е неприятно, че той танцува с друга на сватбата на приятел, знаете, че нищо не може да се случи отвъд това. Всъщност флиртуването е съвсем естествено повдение, стига да не прекрачва границите на приличното. И стига и двамата да сте убедени, че привличането между вас не може да се сравни с нищо отвън. В крайна сметка, човекът не цели нищо друго, освен да се забавлява. Ревността няма място тук.

По-лесно е да се каже, отколкото да се направи , нали?

Вижте още:

Отворената връзка – етичната и тъмната страна

2. И двамата имате приятели от срещуположния пол и това не е проблем

Виждате се с приятел и мъжът ви не се тревожи от това. От своя страна той също има жени приятелки, с които си комуникира и за вас също това не е проблем. Ако напълно вярвате на човека до себе си, приятелствата не бива да ви притесняват. Нещо повече – доста е мило от негова страна да помогне на колежка или приятелка, нали? Ако това може да е заплаха за връзката, то значи имате много ниско мнение за себе си и тежестта си в съответните отношения.

Вижте още:

Съществува ли още моногамията?

3. Когато някой сподели, че човекът до вас е атрактивен, се чувствате поласкани, а не ревнувате

Не се чувствате заплашени, защото знаете, че партньорът харесва само вас. Ако мъжът ви изглежда добре, ви е приятно хората да го оценяват. А най-вече ви ласкае, че той е избрал вас и вие се чувствате сигурна с него.

4. Не ревнувате от миналото му/й

Разговорите за миналото често натежават във връзки, които не се основават на абсолютно доверие. Хората са склонни да мислят за партньора, че „какъвто е бил винаги – такъв ще си остане“, без да отдават значение на собствената си тежест във връзката. Но когато има доверие, миналото лесно остава на заден план и двойката е способна да вложи много повече в търсене на нов път напред. Заедно.

5. Няма проблеми всеки да поддържа собствения си живот и собствения си приятелски кръг

Може приятелите ви да са общи, но винаги има по някой човек, който е личен контакт. Съвсем нормално е всеки да се вижда с хора, които другият не познава. И това не бива да е повод за ревност.

6. Няма нужда да си пишете и да се чувате всяка една минута

Има двойки, които постоянно се проверяват един друг кой къде е. А когато не са заедно си пишат дълго и напоително, пожелават си добро утро и приятни сънища и т.н. Но ако връзката ви не е този тип – радвайте се. Значи знаете прекрасно приблизително кой къде се намира и не се притеснявате, че другият попада на изкушения, забравя за вас и т.н. Може да изкарате часове наред, и дори ден, без да се чуете, но въприки това е ясно, че сте заедно.

Вижте още:

Отдадеността и искреността са висша форма на любов


Повече информация Виж всички