Добрият домоуправител знае от какво имат нужда съседите

| от Mamamia |


Когато става въпрос за важно решение като смяната на уреди за разпределение и водомери, един наистина значим фактор е да имаш домоуправител, на когото да се довериш.

Коста Грозданов определено влиза в тази категория. Откакто е построен блокът им в столичния квартал „Овча купел“ преди 30 години, той два пъти е бил избиран на този пост. През последните 10 години именно Коста ръководи всички дела на входа. Или както казва самият той: „Не са ми искали досега оставката. И не съм я и давал.“

Грозданов е сериозен застъпник за идеята за съседска общност. Под негово ръководство от няколко години насам съседите от блока ежегодно се събират и заедно ходят на екскурзия в чужбина, на която всички си прекарват добре. И това е истинска история!

„Стана ни традиция последните 7-8 години, откакто аз съм домоуправител, да си организираме екскурзии в чужбина, да се събираме, да ходим, като прекарваме много хубаво и много весело. Като гледам снимките, изглеждаме прекрасно“, разказва той.

А един наистина важен елемент в създаването на стабилна общност е взимането на общите решения (и удовлетвореността сред всички от крайните резултати). Включително решения за парното, уредите и водомерите.

Както се знае, т. нар. топломери и водомерите трябва да се подменят на 10 години след изтичане на гаранцията от производителя. При последната смяна на уредите живущите в блока на Коста Грозданов решават да преминат на разпределители с дистанционен отчет на фирма Techem.

В това отношение Techem не разочароват. Възможността за отчитане на уредите, без човек да влиза в дома ви, е наистина голямо удобство, което в крайна сметка убеждава живеещите в блока на Коста да сменят и водомерите си – както за топла, така и за студена вода с предлаганите от Techem водомери с дистанционно отчитане.

„Сега сме още по-доволни, защото не се съобразяваме с никакви отчетници и най-вече с никакви влизания по домовете на хората“, обяснява той. За него обаче най-големият плюс е друг – липсата на изравнителни сметки.

„Нас изравнителни сметки не ни интересуват, защото сме на реален месечен отчет както на парното, така и на топлата вода и на студената вода. Нямаме изравнителни сметки и това, което си изразходваме за месеца, това е реален отчет, и само това заплащаме“, казва доволният Коста.

И има защо – благодарение на уредите на Techem с дистанционно отчитане, той нито трябва да очаква на вратата на дома си „отчетник“, който да проверява какъв е реалният разход на вода и топлинна енергия в дома, нито да се занимава с целия хаос на изравнителните сметки.

Вместо това Коста Грозданов може да се фокусира върху нещо по-приятно – да планира следващата обща почивка на входа, когато времето и условията станат по-благоприятни за това.

*Aктуално: Уредите с дистанционно отчитане държат посещенията на отчетник в дома ви на дистанция. Това е особено полезно в настоящата епидемична обстановка у нас. Ако имате монтиран дистанционен водомер, топломер или индивидуални разпределители, то няма нужда да осигурявате достъп до дома си за отчет. Ще получите сметка на база реално потребление без прогнози.


Повече информация Виж всички