Сватбената рокля на принцеса Юджийн

| от |


Британската принцеса Юджийн се омъжи за Джак Бруксбанк на церемония в параклиса „Сейнт Джордж“ в Уиндзорския дворец. Принцесата беше избрала бяла рокля с деколте и шлейф, тиара със зелени камъни и обеци в тон, но тя бе без воал.

Булчинската рокля на принцеса Юджийн е дело на британските дизайнери Питър Пилото и Кристофър де Вос. Марката е известна със своя иновативен дизайн, обръщащ особено внимание на женствените силуети.

 

юджини

 

Тоалетът е с деколте тип лодка, което прелива в шлейфа на роклята. В сватбената рокля са вплетени символи, близки до сърцето на принцеса Юджийн, като шотландския рицарски орден, свидетелстващ за привързаността й към кралското имение в Барморал, ирландската детелина, напомняща за ирландските корени на принцесата по майчина линия и бръшляна, символизиращ дома на двойката.

 

принцеса юджини

 

Принцесата носеше тиара със смарагди, която й беше предоставена за случая от кралица Елизабет Втора. Украшението е изработено през 1919 година от платина, като на него са инкрустирани бели и розови диаманти и шест смарагда от всяка страна.