Чисти зъби – чиста съвест

| от Евелина Бонева |


Може да ви звучи странно, че една четка за зъби има награда за дизайн, но ако видите четката на Philips Sonicare DiamondClean Smart, ще разберете, че четките за зъбите не са това, което бяха. И дизайнът има своето място сред тях.

Все пак, на хората, които имат отношение към стила, не им е все едно дали на шкафчето в банята ще стои пластмасова четка с пожълтели, поомекнали косми, или четка от ново поколение с футуристичен дизайн: продукт, който спокойно може да стои и в хола ви като декорация.

Това са първите ми впечатления от тестдрайва (или може би трябва да кажем „тестбръша“?) на Philips Sonicare DiamondClean Smart: супер красив дизайн и много приятно усещане на пипане. Висококачествените материали са видими и осезаеми: човек винаги разбира дали си има работа с нещо добро или нещо евтино и некачествено, още при първия поглед: независимо дали говорим за кола или четка за зъби.

Четката има четири режима на работа: Clean е за всекидневно почистване; Gum Care – за нежно почистване не само на зъбите, но и по линията на венеца, където се създава обикновено възможност за натрупване на плака и развитието на болестотворни бактерии, виновни за възпалението на венците; White – за отстраняване на петна по зъбите; Deep Clean+ за освежаващо дълбоко почистване.

И не само това! В комплекта намерих и 3 различни глави, отговарящи на разнообразието от режими – почистваща, избелваща и грижеща се за моите венци. Търсейки повече информация разбрах, че Philips вече имат още един модел DiamondClean. За разлика от предходното поколение, с тази в ръцете ми се оказа, че мога сама да избирам интензитета или скоростта, с която моята четка работи.

Но изненадите не спряха…. Оказа се, че извънземната четка, която държа в ръцете си и главите работят в синхрон….всяка от главите е снабдена с микрочип, с помощта на който четката сама избира режима, който е най-подходящ за нея.

Изпробвах и четирите режима: след Clean усещах зъбите си пределно чисти, нищо общо с това, което усещам като мина с език по предната част на зъбите си след измиване с обикновена четка. Gum Care също постигна добър ефект на измиване, но съчетан с масаж. Deep Clean се усеща по-леко като натиск върху зъбите, а с White зъбите ми заблестяват и са по-бели с всяко миене.

И все пак, за мен Clean остава предпочитаният режим. Звуковите вибрации разбиват пастата за зъби на балони и по този начин отстраняват плаката. През това време по зъбите ми преминават 31 000 движения на четката в минута, които според Philips се равняват на период от един месец с ръчна четка за зъби.

Голямо удобство е и вграденият таймер, който ви подсеща кога да смените страната на четкане. По този начин можем да си вземем „довиждане“ с досадното броене на минути докато четкаме и да сме сигурни, че след приключване на процедурата зъбите ни са достатъчно чисти и каквото зависи от нас, за да намалим посещенията при стоматолога, е направено.

С тази четка безплатно може да свалите приложението Sonicare от Store-а на вашето устройство. По този начин ще следите в момента на четкане откъде сте минали с четката и кои участъци сте пропуснали и в същото време ще получавате препоръки как да подобрите техниката си на четкане. Докато четката работи, вие не правите нищо, просто я държите.

Онова отривисто търкане от лакътя вече е в миналото. В случай, че по навик започнете да търкате зъбите си бързо, както правите с вашата ръчна четка за зъби, приложението ви сигнализира да намалите бързината, с която четкате. Ако окажете прекалено силен натиск върху зъбите, дръжката на четката ви светва и на екрана на вашето устройство се изписва препоръката да намалите натиска.

Чисти зъби – чиста съвест.

Сега, важно е да обърна внимание и на нещо друго: Philips Sonicare идва при собствениците си с луксозен калъф за пътуване и кристална чаша, която служи и като зарядно устройство.

Зареждането е супер лесно: слагате четката за зъби в чашата, поставяте чашата на металната й пластина и я включвате в мрежата. На принципа на индукция, четката се зарежда като на магия.

Едно пълно зареждане обичайно стига за около две седмици регулярна употреба.

Philips Sonicare DiamondClean Smart е най-добрият коледен подарък, на който съм попадала тази година. Както за близките, така и за вас самите. Този продукт комбинира практичност с естетика и удоволствие и едва ли има човек, който няма да се зарадва да го намери под елхата.

618x823