Пастелно, плодово и смело – цветовите комбинации на пролет/лято’23

| от MamaMia |


Пролетно-лятната мода обикновено се свързва с ярки, живи цветове, както доказва и пролетната мода от изминалите няколко години.

През 2022 година тенденцията беше към пастелни и нежни цветове като розово, лилаво, синьо, жълто и зелено. През 2021-ва на модните подиуми и в гардеробите на момичетата бяха популярни бяха ярки и жизнени цветове като оранжево, жълто, розово, синьо, зелено и червено.

През пандемичната пролет на 2020-а година, модните тенденции за пролет-лято бяха малко по-минорни и все пак изтъкани от топлота и човещина, вероятно съобразно особените обстоятелства тогава – топли, природни цветове като карамел, кафяво, бежово и златисто.

Следвайки тези тенденции, може да се очаква пролетно-лятната мода през 2023-а да включва разнообразни комбинации от цветове, освен вече случващите се разнообразни комбинации от пролетни дъждове, ветрове, бури и тук-таме, с малко повече късмет, слънце за по час-два.ожем да очакваме да видим комбинации от пастелни, ярки и земни цветове.

И пастелни, и ярки, и земни – комбинации за пролет-лято 2022/2023 ще бъдат по-смели от всякога:

Пастелни комбинации

Пастелните цветове са винаги популярни за пролетта и лятото, но тази година можем да очакваме да видим комбинации от няколко пастелни цвята заедно. Например, може да съчетаем бледо розово със светло лилаво и бежово, за да създадем нежна и елегантна комбинация.

Ярки цветове – Ярките и жизнени цветове винаги са популярни за пролетта и лятото, но тази година можем да очакваме да видим няколко нови комбинации. Например, може да съчетаем светло зелено с жълто или оранжево с червено за да създадем уникална и ярка комбинация.

Топли земни тонове

Кафяви, бежови и златисти цветове намират мястото си във всеки един сезон. Тази година можем да очакваме да видим тези цветове смесени с за разноообразие с топли оранжеви или червени нюанси.

Монохроматични комбинации

Ето нещо ново, което не беше толкова застъпено през изминалите няколко години. Монохромните комбинации винаги са модерни и лесни за стилизиране. Например, можем да съчетаем различни нюанси на синьото за да създадем модерна и същевременно елегантна комбинация.

Плодови нюанси и тоналности

Комбинации от цветове, вдъхновени от плодове, също ще бъдат актуални тази година. Например, може да съчетаем зелено с червено и жълто за да създадем кокетен ансамбъл с привкус на пролетна сладост. И най-важното – отговарящ на пробуждащото се настроение през най-прекрасните сезони от годината.

Вижте още: 

Екстеншъните – плюсове и минуси


Повече информация Виж всички