Три тона храна и детски рисунки за най-бедните, можете да помогнете с информация

| от MamaMia |


Три тона храна и стотици детски рисунки очакват да достигнат до най-нуждаещите се хора в област Видин, в най-бедните общини Ружинци и Димово. Инициативата се осъществява благодарение на обединените усилия на екосоциално отговорните доброволчески инициативи гората.бг и Храна, не война – София.

„Имаме готовност наши доброволци да пътуват и доставят даренията на 15 януари, заради което е за предпочитане да разполагаме с преки контакти с хора от населените места в гореспоменатите общини, които биха ни помогнали безвъзмездно да определим кой е в най-голяма нужда най-късно до 13 януари“, споделят Храна, не война. „Така ще имаме възможност да засечем тяхната информация с тази, подадена от социалните служби и кметовете.“

Изображение: Храна, не война

Първоначално планираното пътуване за доставка в началото на новата година е вече отложено поради подадена подвеждаща информация. „Моля, помогнете този път успешно да осъществим достигането на дарените храни и рисунки до най-нуждаещите се от подкрепа и надежда, без дискриминация или политическа обвързаност“, призовават колективите.

Можете да им пишете на мейл solidaritykitchen@gmail.com или на Facebook страницата на Храна, не война – София със заглавие „Информация за най-нуждаещите се в общини Димово и Ружинци“.

Вижте още: 

Доброволчество ли е, ако (не) се похвалиш в социалките?